Ime tedna

Ime tedna je Janja Garnbret

Kandidata sta bila še Luka Dončić in Špela Spanžel

Janja Garnbret
Ime meseca avgusta je postala Janja Garnbret.
foto: Reuters

Ime tedna je postala Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu suvereno osvojila zlato medaljo v kombinaciji in se v zgodovino zapisala kot prva olimpijska prvakinja v športnem plezanju.

"Neverjetno sem vesela, ker vem, koliko sem vložila v to, ker vem, čez kaj vse sem morala iti. V bistvu sem zelo ponosna nase, kako sem se soočila s pritiskom. Ne predstavljam si še enkrat iti čez vse to."

Rezultati

Loading ... Loading ...

Luka Dončić, košarkar, ki so ga pri Fibi izbrali v idealno peterko olimpijskega turnirja. V Tokiu je odlično vodil slovensko reprezentanco, ki je navduševala z izjemnimi predstavami in na koncu osvojila zgodovinsko četrto mesto. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Špela Spanžel, vodja skupine strokovnjakov za pripravo nominacijskega dosjeja izbranih del arhitekta Jožeta Plečnika v Ljubljani. Pri odboru za svetovno dediščino Unesca so izbor vpisali na seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).