Ime tedna

Kolesar z drugega planeta

Ime tedna je Tadej Pogačar, ki je z letošnjo zmago na dirki po Franciji ponovil lanski uspeh, zmagal pa je tudi na treh etapah dirke in v skupnem seštevku najbližje zasledovalce prehitel za več kot pet minut

65909522
foto: MMC, AP

"Ponosni smo lahko, da imamo v naši lepi domovini športnike, ki so tisto, kar bi nas vse sicer moralo predstavljati v svetu. Če bi danes po Evropi vprašali, kdo predseduje Evropski uniji, bi jih zelo malo vedelo pravilni odgovor, skoraj vsi pa bi vedeli, kdo je naš Pogačar."

"Naši športniki so Slovenci. Če bi bili tudi politiki takšni, danes ne bi bili tam, kjer smo. Vse spoštovanje Tadeju Pogačarju, želim mu vse najboljše in še veliko uspehov."

Tako so svoj glas, ki so ga namenili Tadeju Pogačarju, velikemu slovenskemu kolesarskemu šampionu, upravičili poslušalci. Ta je včeraj dokončal odisejado na poti do Pariza in dosegel drugo zaporedno zmago na najpomembnejši kolesarski dirki na svetu. Na tritedenski dirki je osvojil pikčasto majico za najboljšega na gorskih ciljih, belo majico za najboljšega mladega kolesarja in najprestižnejšo rumeno majico skupnega zmagovalca. Zmagal je tudi na treh etapah dirke in v skupnem seštevku najbližje zasledovalce prehitel za več kot pet minut.

Postal je tudi najmlajši kolesar, ki mu je uspelo obraniti skupno zmago na dirki po Franciji.

"To je nekaj neverjetnega. Ne vem, kako bi opisal občutke. Letos je bila dirka popolnoma drugačna kot lani, je čisto nov svet. Uživam v vsakem trenutku. Biti v rumenem ni lahko, je pa zelo lepo."

Kandidata sta bila še:

Nedžad Grabus, ki je po poldrugem desetletju končal mandat muftija Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. V njegovem mandatu je ta verska skupnost po desetletjih prizadevanj v Ljubljani dobila Muslimanski kulturni center s prvo džamijo na slovenskih tleh po drugi svetovni vojni. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Zorko Simčič, ki je za izjemen ustvarjalni opus romanov, kratke proze in poezije, pa tudi dramatike in esejistike ter za kulturno delovanje v argentinski slovenski skupnost prejel državno nagrado srebrni red za zasluge. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).