Šport 202

Popoldanski pregled: Savšek olimpijski prvak

Slovenska košarkarska reprezentanca je v krstnem olimpijskem nastopu visoko premagala Argentino

savšek
Olimpijski prvak Benjamin Savšek
foto: Reuters

V jutranjih urah je Benjamin Savšek z odlično vožnjo brez napak prišel do zlate olimpijske medalje.

"Medalja je precej težka in me že rahlo vrat boli. Ampak tega občutka se ne bom naveličal. Zelo sem vesel. Med polfinalom in finalom je bilo malo časa za pripravo. Na to sem bil pripravljen in uspelo mi je zmagati." - Benjamin Savšek, olimpijski prvak

Slovenska košarkarska reprezentanca je olimpijski turnir začela nad vsemi pričakovanji. Na krilih Luke Dončića, ki je dosegel kar 48 točk, je popolnoma zasenčila nekdanje olimpijske prvake Argentince in napovedala kandidaturo za najvišja mesta.

"Vsak ima svojo vlogo v tej ekipi in to vlogo vsak opravlja zelo dobro. Res se imamo dobro. To se vidi tako na terenu kot izven njega." - Luka Dončić

Judoistka Kaja Kajzer se je borila za bronasto medaljo kljub temu, da je imela obilo težav s poškodovanim gležnjem v zadnjih tednih. Izgubila je proti svetovni prvakinji in prvi nosilki, Kanadčanki Jessici Klimkait.

Uspešna sta bila oba slovenska namiznoteniška igralca. V drugem krogu je bil uspešen Bojan Tokič, ki je s 4:0 premagal Hrvata Tomislava Pucarja. Med najboljših 16 na olimpijskih igrah pa se je že uvrstil Darko Jorgič, ki je bil s 4:2 v dramatičnem dvoboju boljši od Liama Pitchforda.

Plavalka Janja Šegel je na 200 metrov prosto zgrešila polfinalni nastop za 5 stotink sekunde. Z izidom 1:58:38 je izenačila osebni rekord in zasedla 17. mesto.
Jadralec Žan Luka Zelko je v drugi regati zasedel 23., v tretji pa 29. mesto in je zdaj skupno 23.