Drugi dan v Tokiu je nastopilo 6 Slovencev. Darko Jorgić se je uvrstil v 3. krog namiznoteniškega turnirja, Benjamin Savšek in Eva Terčelj sta se na divjih vodah uvrstila v polfinale, judoist Adrian Gomboc je končal na 7. mestu.

Jorgić napredoval po sedmih nizih, Terčeljeva in Savšek suvereno v polfinalu, Gomboc sedmi

Drugi uradni tekmovalni dan olimpijskih iger v Tokiu je nastopilo 6 Slovencev, ki so se predstavili v judu, kolesarstvu, kanuju ter kajaku na divjih vodah, jadranju in namiznem tenisu.

Prvič v svoji karieri je na olimpijskih igrah zaigral namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki je s 4:3 premagal Španca Alvara Roblesa. Jorgić je bil v prvem krogu prost, zdaj pa se je z zmago uvrstil v tretji krog.

"Presrečen sem, da sem prebil led in se povzpel med 32 najboljših igralcev." - Darko Jorgić

Judoist Adrian Gomboc je v kategoriji do 66 kilogramov v repasažu izgubil proti Izraelcu Baruchu Shmailovu. 26-letni Prekmurec je po petem mestu v Riu letos prišel do sedmega mesta. Zlato je osvojil Japonec Hifumi Abe.

Na divjih vodah sta se v polfinale uvrstila kanuist Benjamin Savšek in kajakašica Eva Terčelj. Savšek se je uvrstil z drugim najboljšim časom, Terčeljeva se je na koncu uvrstila kot deveta.

"Sem zadovoljen s prvo vožnjo. Uspel sem sestaviti vožnjo, s katero sem se uvrstil v jutrišnji polfinale. Poskusil bom graditi na dobrih občutkih za jutrišnjo tekmo." - Benjamin Savšek

Po moški cestni kolesarski dirki so bile danes na preizkušnji še kolesarke. Na 137 kilometrov dolgi trasi je presenetljivo zmagala Avstrijka Anna Kiesenhofer. Od Slovenk je nastopila samo Eugenia Bujak, ki je zasedla 19. mesto.

Svoj prvi nastop na olimpijskih igrah je dočakal jadralec Žan Luka Zelko, ki je po prvem dnevu v razredu laser na osmem mestu.

Sandi Škvarč