Šport 202

Popoldanski pregled: Slovenski košarkarji še vedno neporaženi

Dogajanje na olimpijskih igrah se preveša v drugo polovico

basket fotka
Slovenski košarkarji
foto: Marko Cirman

Slovenska košarkarska reprezentanca ostaja neporažena na olimpijskih igrah, potem ko je po preobratu v zadnji četrtini z osmimi točkami razlike, 95:87 premagala Španijo in osvojila prvo mesto v skupini, kar ji prinaša četrtfinalni dvoboj z Nemčijo.

"Nismo pričakovali conskega branjenja 40 minut. Tekom tekme smo se na to privadili in proti koncu tekme igrali bolje. Veliko metov smo zgrešili. Ampak zmaga je zmaga." - Luka Dončić

V primeru zmage Slovenijo v polfinalu čaka zmagovalec para Italija - Francija, preostala četrtfinalna para sta Združene države Amerike - Španija in Argentina - Avstralija.

Po enodnevnem premoru se je nadaljevalo jadralno tekmovanje v razredu 470. Tina Mrak in Veronika Macarol pa stopnjujeta svoje nastope. Danes sta bili tretji in deveti ter napredovali na peto mesto v skupnem seštevku, le točko za četrtima Švicarkama.

Na atletskem stadionu sta bila v kvalifikacijah uspešna oba Slovenca, Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000m z ovirami, pozneje še Luka Janežič v teku na 400m.

Na moškem teniškem turnirju je olimpijski prvak postal Alexander Zverev, ki je z 2:0 v nizih premagal Karena Hačanova.