V Tokiu se sedmi tekmovalni dan iger 32. olimpijade preveša v večer, pri nas v vroče popoldne z odmevi po že končanih današnjih tekmovanjih. Danes v štirih disciplinah osem slovenskih nastopov. Skupaj bo podeljenih 21 kompletov kolajn.

Danes bo skupaj podeljenih 21 kompletov kolajn

V Tokiu se sedmi tekmovalni dan iger 32. olimpijade preveša v večer, pri nas v vroče popoldne z odmevi po že končanih današnjih tekmovanjih. Danes v štirih disciplinah osem slovenskih nastopov.

Kristjan Čeh je v prvem poizkusu vrgel 65,45 metrov, Maja Mihalinec Zidar je bila neuspešna v kvalifikacijah teka na 100 metrov. V kvalifikacijah teka na 500 metrov je Klara Lukan odstopila.

Judoističnih bojev v posamični konkurenci je v Tokiu konec. Ana Valenšek je v kategoriji nad 78 kilogramov v drugem krogu izgubila proti Brazilki Marii Suelen Altheman.

Konec slovenskih nastopov v judu v #Tokyo2020

Anamari Velenšek je izpadla v drugem krogu.#Judo @Val202 pic.twitter.com/nkbXV1tkFX

— Marko Cirman (@MarkoCirman) July 30, 2021

V Kasai slalom centru zadnji dan ni prinesel željenega finalnega nastopa srebrnemu kajakašu iz Ria Petru Kauzerju, ki je igre končal na 12. mestu.

Slovenski jadralki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol sta danes izkoristili razmere šibkejšega vetra pred otočkom Enošima in dosegli najboljša izida v minulih treh dneh jadranja. S četrtim in sedmim mestom v današnjih regatah sta se skupno prebili na sedmo mesto.

Novinec na olimpijskih igrah Žan Luka Zelko v razredu laser je zadnji dan svojega nastopa jadral bolj konkurenčno. V krstnem olimpijskem nastopu je končal na 26. mestu.

Nemec Alexander Zverev je pripravil veliko presenečenje v polfinalu moškega teniškega turnirja. Po preobratu je z 1:6, 6:3 in 6:1 premagal prvega igralca sveta in glavnega favorita za olimpijsko zlato Srba Novaka Đokovića.

Sandi Škvarč