Tina Trstenjak je osvojila srebrno medaljo. Darko Jorgić se je uvrstil med 8 najboljših. Ivan Trajkovič je ostal brez medalje v borbi za bron.

Darko Jorgić ugnal tretjega nosilca Tomokazuja Harimotoja in se uvrstil v četrtfinale

Četrti dan na olimpijskih igrah v Tokiu se nadaljujejo odlični nastopi slovenskih športnikov. Tina Trstenjak je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila srebrno kolajno. Branilka olimpijskega naslova iz Ria se je v finalu pomerila s Francozinjo Clarisse Agbegnenou, ki je zmagala po vazariju v podaljšku.

?️ "Seveda bi raje zmagala, a mislim, da je bila to zelo lepa borba."

? Olimpijskemu zlatu iz Ria je dodala še srebro v #Tokio2020! @TeamSlovenia #imamoto #imamotokio #OlympicFestivalTokyo2002 pic.twitter.com/QGyudFaoGJ

— Val 202 (@Val202) July 27, 2021

Z dobro igro nadaljuje tudi Darko Jorgić, ki se je uvrstil med osem najboljših. S 4:3 je premagal Japonca Tomokazuja Harimotoja, ki je veljal za favorita. Četrtfinale je največji olimpijski uspeh Slovencev v namiznem tenisu.

Smolo je imela kajakašica Eva Terčelj, ki je po napaki v spodnjem delu ostala brez finala.

"Situacija je bila mejna, sodniki so bolje videli. Upala sem, da bo v redu. Ampak tako je, žal mi je, da se je to zgodilo ravno danes." - Eva Terčelj

V olimpijskem krosu v gorskem kolesarstvu je bila naša edina predstavnica Tanja Žakelj. Zasedla je 21. mesto, vse tri medalje so dobile Švicarke, prva je bila Jolanda Neff.

Jadralec Žan Luka Zelko je bil v današnji regati 17., skupno zdaj zaseda 22. mesto. Lokostrelec Žiga Ravnikar je v prvem krogu na izpadanje s 6:0 izgubil proti Italijanu Mauru Nespoliju.

Aljaž Golčer