Najboljša slovenska judoistka zadnjih let je še enkrat več dokazala, da je iz pravega testa, ko nastopa na največjih tekmovanjih. Svojo bero odličij je obogatila s srebrom, sicer pa sta navdušila še tekvondoist Ivan Trajković in namiznoteniški igralec Darko Jorgič, ki je poskrbel za največji uspeh slovenskega namiznega tenisa na olimpijskih igrah.

Tina Trstenjak prišla do srebrne kolajne

Branilka olimpijskega naslova iz Ria judoistka Tina Trstenjak se je znova uvrstila v finale, tam pa izgubila s Francozinjo Clarisse Agbegnenou in osvojila srebrno medaljo. Namiznoteniški igralec Darko Jorgić je presenetil četrtega igralca sveta Tomokazujuha Harimotuja in ga premagal s 4:3 ter se tako uvrstil v četrtfinale, kar še ni uspelo nobenemu Slovencu na olimpijskih igrah. Jorgića v četrtfinalu čaka dvoboj s Tajvancem Yun Ju Linom. Blizu medalje je bil tudi taekwondoist Ivan Trajković, ki je v borbi za bron izgubil s 5:4 proti Južnokorejcu Kyo-don Inom.

?Kdor je spremljal dvoboj, ve. Olimpijski moment. #imamoto #imamotokio #OlympicFestivalTokyo20 pic.twitter.com/75maeHXV0I

— Val 202 (@Val202) July 27, 2021

Izjemno razočaran je Ivan Trajković, ki je za točko izgubil bron v #tokyo2020 proti korejskemu predstavniku po porazu s 5:4.

"Če bi me razbil z veliko razliko, bi rekel, da nimam kaj iskati, tako pa sem izredno razočaran."#teamslovenia @Val202 pic.twitter.com/39G9ExSTXS

— Igor Tominec (@IgorTominec) July 27, 2021

Marko Polak