Antikviz

Izbor sezone

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat izbor najboljših pretekle sezone

AntiKviz_1280x720 px
Poiščite Antikviz med našimi podkasti in se naročite!
foto: Val 202

Izmed spodnjih trditev poiščite napačno.

1. (PRESTAVLJENA ŠPORTNA TEKMOVANJA) Leta 1999 so tekmo prvega kola angleškega ligaškega pokala tik pred začetkom preložili zaradi nepričakovanega dogodka, ki je bil sicer znan tisoče let vnaprej - popolnega sončnega mrka.

Trditev je resnična

2. (ŠTEVILO PI) Ameriška vesoljska agencija NASA pri svojih izračunih uporablja do 50 decimalk števila pi. Že pri razdalji do Lune bi manj decimalk pomenilo prevelika odstopanja.

Trditev je izmišljena

3. (MOBILNI TELEFONI) Gospa iz okolice Bordeauxa je leta 2012 dobila rekorden račun za mobilne storitve, visok za 6 tisoč francoskih BDP-jev. Operater ji je predlagal plačilo na obroke.

Trditev je resnična

4. (LASJE) Japonski dijaki si ne smejo barvati las. Če nimajo popolnoma črnih, morajo kot dokaz prinesti otroške fotografije, ki dokazujejo njihovo pravo, svetlejšo barvo las.

Trditev je resnična

5. (STRANIŠČA) Leta 2012 je svetovna straniščna organizacija razglasila Peking za mesto z najslabšimi javnimi stranišči na svetu. V mestu so takoj ukrepali: v novo higiensko uredbo so med drugim zapisali, da v nobenem mestnem stranišču ne smeta biti več kot dve muhi hkrati.

Trditev je resnična