Na enodnevni izlet smo se odpravili na letošnji 22. festival Sajeta ali, kot mu tam pravijo, kulturno-umetniški laboratorij v naravnem okolju.

Na enodnevni izlet smo se odpravili na letošnji 22. festival Sajeta ali, kot mu tam pravijo, kulturno-umetniški laboratorij v naravnem okolju

Tolmin je znova zajelo festivalsko vzdušje. V torek je namreč za šest dni svoja vrata odprl 22. mednarodni festival Sajeta. To leto je obiskovalcem ponudil kar 30 koncertov in glasbenih performansov ustvarjalcev iz kar 13 držav, pa razne razstave, filme, med drugim je (in še bo) tam potekala tudi mednarodna javna razprava na temo svetlobnega onesnaževanja.

Kako točno pa izgleda letošnja festivalska edicija Sajete, smo na enodnevnem izletu po Posočju v četrtek preverili tudi sami.

"Festival Sajeta mi je že od nekdaj zelo pri srcu zaradi tega, ker običajno ne veš, kaj bo, ali pa ker nič ne pričakuješ. Fajn je iti na nek dogodek brez pričakovanja. Potem je mogoče lahko celo sama izkušnja boljša. Meni se zdi to najboljši festival v Sloveniji."

Nina Manfreda