Namiznoteniški igralec Bojan Tokić, rojen v Bosni in Hercegovini, je Slovenijo na olimpijskih igrah zastopal kar trikrat. Na petkovem odprtju olimpijskih iger v Tokiu bo nosil slovensko zastavo.

Skoraj 40-letni namiznoteniški igralec Bojan Tokić, rojen v Bosni in Hercegovini, je za Slovenijo nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, v Londonu leta 2012 in v Riu de Janeiru leta 2016. Odpravlja se na najbolj nenavadne, kjer bo izvedba tekmovanj igrala pingpong z epidemijo. Na petkovem odprtju olimpijskih iger v Tokiu bo nosil slovensko zastavo.

"Bil sem presenečen. V preteklosti sem si želel te časti, a zdaj sem to popolnoma odmislil. Vemo, kakšne športnike imamo v Sloveniji, šampione, ki bodo tudi v Tokiu. Sploh nisem pomislil, da sem v ožjem krogu izbora. Zahvala gre Olimpijskemu komiteju Slovenije, ki je prepoznal vrednote moje kariere."

 

Čeprav je bil oče namiznoteniški trener, je Bojan Tokić kot otrok kdaj pogledal tudi k drugim bolj donosnim športom, denimo nogometu.

"Želja je bila prisotna. Kot otroci v Bosni smo se veliko podili po nogometnih igriščih. Mojemu očetu, ki je tudi trener namiznega tenisa, gre zahvala, da me je pripeljal v ta šport. Ne vem, kako bi se vse skupaj zvrstilo, če bi se zares podal v nogomet. Kljub trdemu delu mora biti za uspeh tudi kanček talenta. Stvari so se v namiznem tenisu poklopile."

Dare Rupar