Rekreacija

Predolimpijska rekreacija: Rajmond Debevec

Gost zadnje oddaje je osemkratni udeleženec olimpijskih iger, ki bo letos za slovenske športnike stiskal pesti z domačega naslonjača

Rajmond Debevec
Rajmond Debevec
foto: Osebni arhiv

Danes se s slovesnim odprtjem v Tokiu uradno začnejo olimpijske igre, kar pomeni, da je pred nami še zadnja oddaja predolimpijske rekreacije. V zadnjih petih tednih ste lahko prisluhnili športnikom, ki so bili v času svoje kariere udeleženci olimpijskih iger.
Rajmond Debevec je eden tistih športnikov, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Udeleženca osmih olimpijskih iger in dobitnika treh odličij slovenska javnost zelo dobro pozna. Morda najbolj prav po tisti zlati medalji z olimpijskih iger v Sydneyu iz leta 2000.

"Kljub temu, da so moji dosežki z vsakim letom bolj oddaljeni, spomini ostanejo. Strelstvo je le zaznamovalo moje življenje, v glavnem v dobrem. Zato se najlepših trenutkov svoje kariere zagotovo spominjam z veseljem in ponosom. Kadarkoli se spomnim teh trenutkov, me preplavijo dobri občutki, kljub temu, da je že 21 let od osvojitve moje zlate kolajne."

Letos bo slovenske športnike spremljal od doma, najbolj pa zagotovo stiskal pesti za svojo strelsko kolegico Živo Dvoršak. Tudi sicer poudarja, da se bo z veseljem zbudil zgodaj zjutraj in pogledal nastop katerega od naših športnikov.

Takole je Rajmond Debevec navijal za slovenske košarkarje

foto: Osebni arhiv

Letos praznuje 50 let svoje športne kariere in priznava, da se leta vrhunskega športa že nekoliko poznajo na fizični moči. To pa v zadnjih letih najraje vzdržuje s pohodništvom. V gorah se večkrat počuti podobno kot na strelišču.

"Verjetno je moj značaj tak, da sovpada s pohodništvom. Moraš biti zbran, preudaren, si postaviti cilj in korak za korakom iti proti cilju. Nikakršnega prehitevanja in odvečne energije, ki bi jo trošil na vse strani. Nekaj povezave zagotovo je, pa tudi zadovoljstvo, ko si na vrhu, je podobno."