Naš beograjski dopisnik Boštjan Anžin tokrat o tem, da se kljub obilici cepiv v Srbiji za cepljenje še vedno odloča premalo ljudi, zlasti mladih, o prvih potezah Slavija Trifonova, relativnega zmagovalca na predčasnih volitvah v Bolgariji, ter o množičnem dopustovanju Srbov v Albaniji.

"Sem še prihajajo cepilni turisti, prevsem iz Bosne in Hercegovine in Severne Makedonije. Številni pridejo tudi po drugi odmerek. Sicer pa je zdaj bolj kot ne cepiva po celotni regiji dovolj. Ampak zdaj imamo drugačen turizem. In to je karantenski. Srbija je bila na zelenem območju in za nekatere države, recimo za Indijo, ni bil potreben vizum. Če pa so se Indijci vračali, ker so visoko rizična država, v Kanado, so imeli predpisano karanteno. Temu pa so se izognili tako, da so odšli naprej do Beograda, bili tukaj nekaj dni ali pa tednov kot turisti in nato brez karantene odpotovali naprej."

Tokrat smo z našim beograjskim dopisnikom Boštjanom Anžinom govorili o presežkih cepiva in manjšem številu ljudi, ki so se pripravljeni cepiti v Srbiji, o tamkajšnji aktualni politični kampanji za zaščito vodnih virov oziroma proti privatizaciji voda, pa tudi o tem, kje bodo Srbi letos preživeli z vročinskimi valovi zaznamovano poletje. Govorili smo tudi o nezmožnosti in nepripravljenosti bolgarskega zmagovalca volitev Slavija Trifonova, da bi sestavil novo koalicijo.

"Ni problem v njem, ampak morda v volivcih. Ker vsakič, ko pridejo na volitve, izberejo na takšen način, da koalicije niso mogoče. Stranke v Bolgariji so skregane."

Mitja Peček