Slovenski košarkar Luka Dončić bo po štirih letih znova zaigral za slovensko reprezentanco. Franci Pavšer in ostali novinarji so se z njim pogovarjali o nastopu na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah, pripravah, vrniti v reprezentanco in o pretekli sezoni v ligi NBA.

Luka Dončić se po 4 letih vrača v dres slovenske reprezentance

Član najboljše peterke lige NBA Luka Dončić je spregovoril o nastopu košarkarske reprezentance na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu za uvrstitev na olimpijske igre v Tokio. Govoril je tudi o Goranu Dragiću, od katerega se je ta ekipa veliko naučila.

"Igralci, ki smo tukaj, smo kar odrasli. Imamo en velik minus, saj ni Gorana. On nam je tisto leto vsem pomagal, navdušil nas je kako je igral." - Luka Dončić

O uspehu ekipe Luka ne dvomi, saj je v reprezentanci dovolj kvalitetnih igralcev, ki so naredili korak naprej v zadnjih letih. Prav tako pa tudi sam od sebe pričakuje, da bo postal še boljši vodja.

"Za vsakega igralca so narisane neke akcije. Mislim, da je v Evropi košarka bolj timski šport in taktika. Mi imamo takšne igralce, ki lahko naredijo vse." - Luka Dončić

Franci Pavšer