Slovenci so ligo narodov končali s porazom na tekmi za tretje mesto proti Francozom s 3:0. Slovenija je sicer redni del zaključila na tretjem mestu, v polfinalu pa je klonila prav tako s 3:0 proti Poljski.

Slovenski odbojkarji so v ligi narodov osvojili 4. mesto

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je v krstnem nastopu v ligi narodov v Riminiju uvrstila na sklepni turnir najboljše četverice. Po dveh porazih so imeli odbojkarji mešane občutke – veseli, da so se uvrstili med najboljše štiri, a nekoliko razočarani, ker so na koncu ostali brez medalje.

"Tudi končno 4. mesto je vrhunski rezultat. Na žalost gremo malo razočarani od tukaj, ker smo si želeli medaljo. Ampak mislim, da je treba biti pozitiven." – Jan Kozamernik

Ritem tekmovanja je bil od začetka izjemno naporen, najboljše štiri ekipe so v mesecu dni odigrale kar 17 tekem, vse proti najboljšim reprezentancam na svetu. Slovenija je prvi del tekmovanja končala z dvanajstimi zmagami in le tremi porazi, na sklepnem turnirju pa Slovencem ni uspelo znova premagati Poljakov in Francozov.

"Mislim, da je bil turnir do sklepnega dela fantastičen. Predvsem z vidika, da mi še nikoli nismo odigrali toliko zaporednih kakovostnih tekem proti kakovostnim ekipam. Upam, da smo se veliko naučili, da bomo naslednjič še boljši, šli še bolj agresivno in odločno v tekme in bomo izkoristili to šolo." – kapetan Tine Urnaut

Slovenski odbojkarji bodo imeli zdaj nekaj prostega časa, čez dva meseca pa jih čaka nastop na evropskem prvenstvu.

Boštjan Reberšak