Kolesarji so na pragu Pirenejev in na pragu odločilnih etap letošnje dirke. Tadej Pogačar navdušuje iz dneva v dan, a čaka ga težko delo ob napadih tekmecev na rumeno majico.

Mark Cavendish je po dnevnih zmagah izenačil rekord Eddyja Merckxa

Splet okoliščin in poškodba Irca Sama Bennetta je botrovala, da je Mark Cavendish sploh dobil priložnost na dirki po Franciji. Ob vsem so v moštvu Quick-Stepa slovitemu Britancu dali tudi prednost pred Nemcem Pascalom Ackermannom. In ob takem moštvu, ki ga ima, je bilo potrebno ponujeno le izkoristiti in potrditi. In to najboljši običajno znajo. Mednje brez vseh dvomov sodi Mark Cavendish.

"Ko ga spremljam letos na dirki po Franciji se vedno spomnim tistih let, ko je bil tudi na slovenskih cestah. Na dirki po Sloveniji nikdar ni premagal celotne konkurence in bi si skoraj upal trditi, da je bila tedaj pri nas obakrat celo močnejša kot je letos na Touru." - Dare Rupar

Kolesarji na dirki po Franciji bodo danes opravili s prvo etapo v Pirenejih. Nato bodo ob meji s Španijo še naslednjih nekaj dni. Dirka se konča v nedeljo, 18. julija.

Dare Rupar