Ime tedna je postala Anita Ogulin, dolgoletna prostovoljka in predsednica ZPM LJ Moste Polje, kjer skrbijo za številne programe in projekte za celostno pomoč otrokom in družinam iz vse Slovenije. Njihov najprepoznavnejši program Botrstvo v Sloveniji, ki je pomagal skoraj 11.000 otrokom, z razstavo obeležuje deset let delovanja.

Dolgoletna prostovoljka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje

Majsko ime meseca je postala Anita Ogulin, dolgoletna prostovoljka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, kjer skrbijo za številne programe in projekte za celostno pomoč otrokom in družinam iz vse Slovenije. Njihov najprepoznavnejši program Botrstvo v Sloveniji je do zdaj pomagal že skoraj 11.000 otrokom. Ob deseti obletnici delovanja so pripravili tudi razstavo o zgodbah otrok, ki jim je program Botrstvo ob pomoči botrov in donatorjev že pomagal do boljše prihodnosti, in o zgodbah, ki še čakajo na tako priložnost.

Kandidati so bili še:

  • Ksenija Lekić, vodja programa za duševno zdravje mladih To sem jaz, v okviru katerega pri celjski enoti NIJZ deluje tudi spletna svetovalnica, v kateri so od njenega nastanka pred 20 leti odgovorili že na več kot 45.000 vprašanj o težavah in dilemah odraščanja.
  • Alenka Potočnik, predsednica Sindikata novinarjev Slovenije, kjer so se z drugimi pobudniki s kampanjo Za obSTAnek protestno in solidarno odzvali na finančno izčrpavanje Slovenske tiskovne agencije. Z dejavnostjo želijo opozoriti na neodgovorno ravnanje vlade in zagotoviti obstoj profesionalnega, neodvisnega in nepristranskega javnega servisa.
  • Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, gibanja, ki že 60 let spodbuja branje, nagovarja vse generacije in dviguje bralno pismenost. V tem dolgem obdobju se je predstavilo več sto pesnikov in pisateljev, vsako leto pa ob pomoči vzgojiteljev in mentorjev v programih sodeluje približno 140.000 otrok.
  • Miha Bezeljak, igralec, ki je na 23. mednarodnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu prejel nagrado za igro v solistični lutkovni predstavi Ostržek. Predstava je prejela tudi naziv "najboljša predstava festivala v celoti", zato bo Lutkovno gledališče Maribor jeseni sodelovalo na največjem in najuglednejšem lutkovnem festivalu na svetu v Franciji.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202