V drugi oddaji o športnikih olimpijcih bomo v nekoliko drugačni, a nič manj zabavni vlogi, spoznali Ljubljančana, ki se je že pred leti z družino preselil na obrobje prestolnice. Da so vrtna opravila še kako naporna in velikokrat povsem dovolj za vsakodnevno redno gibanje, bo v oddaji razložil Mitja Petkovšek.

Tudi vrtna opravila so naporna in velikokrat zadosti za vsakodnevno gibanje

V drugi oddaji o športnikih olimpijcih bomo danes v nekoliko drugačni, a nič manj zabavni vlogi spoznali Ljubljančana, ki se je že pred leti z družino preselil na obrobje prestolnice. Je živ dokaz, da so vrtna opravila še kako naporna in velikokrat povsem dovolj za vsakodnevno redno gibanje.

Mitja Petkovšek je v svoji karieri zmagal na 26 tekmah za svetovni pokal, bil štirikrat evropski in dvakrat svetovni prvak. Pred 13 leti se je v Sydneyju začela njegova vrhunska kariera, kamor je prišel kot mnogobojec, kjer je na svojem paradnem orodju s preveč energije že v kvalifikacijah zletel z bradlje. Tisto leto se je začela zlata doba slovenskega olimpizma.

Med drugim se je večkrat pohvalil, da zaradi varčnosti na avtocesti vozi 100 kilometrov na uro, zaradi varovanja okolja pa je še vedno ponosni lastnik zdaj že 14 let starega mercedesa.

 

Jure Jeromen, Nina Smole