Ime tedna

Ime tedna je Jette Ostan Vejrup

Kandidata sta bila še Borut Kraševec in Peter Baroš

65904034
foto: Radio Maribor, Bobo

Ime tedna je postala Jette Ostan Vejrup, igralka, ki v mnogih nepozabnih vlogah različnih žanrov navdušuje s človeško toplino, z neulovljivo kompleksnostjo, z igralskim perfekcionizmom in nalezljivim humorjem. Je letošnja prejemnica Borštnikovega prstana za življenjsko delo.

Kandidata sta bila še:

Borut Kraševec, pisatelj, ki je za romaneskni prvenec Agni prejel letošnjega kresnika, nagrado časopisne hiše Delo za najboljši slovenski roman preteklega leta. V njem avtor spaja različne elemente s katerimi preizkuša naše predstave o svetu in življenju. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Peter Baroš, generalni sekretar Slovenskega glasbenoinformacijskega centra, kjer so se pridružili iniciativi Fete de la musique. Na prvi poletni dan so povezali enajst slovenskih mest in z več kot 80 zasedbami različnih generacij pripravili slovenski praznik glasbe. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).