Ko so proti prelomu tisočletja na hrvaških plažah začeli postrani gledati dekleta zgoraj brez, smo to pripisovali tradicionalni konservativnosti okolja, ki je po razpadu Juge, ko so se ljudje iz partije vračali v cerkve, spet dobila zalet. Zdaj vas na Hvaru čaka 500 evrov globe, če vas v mestu dobijo brez majice. "Dobre navade" so nalezljive, nekaj podobnega se zdaj dogaja tudi pri nas. V Izoli in Bohinju. Na bohinjskem mostu so po novem prepovedane kopalke, na jezeru rožnati flamingi, ob jezeru pa glasba bluetooth zvočnikov? Izolani so kopalke prepovedali v mestu in celo zagrozili z globo, ki znaša 400 evrov. Šef bohinjskega turizma je idejo povzel takole: "Gre za spoštovanje prostora, v katerega vstopamo. Radi rečemo, da je naš prostor ena dnevna soba, in kultura slovenstva je sama po sebi že taka, da se vedno znova sezujemo, ko vstopamo v neki prostor."
Kako kot gostje in/ali domačini gledate na trend spodobnostne regulacije?

Kaj porečete na prepoved rožnatih flamingov, bluetooth zvočnikov in pohajanja v kopalkah?

Ko so proti prelomu tisočletja na hrvaških plažah začeli postrani gledati dekleta zgoraj brez, smo to pripisovali tradicionalni konservativnosti okolja, ki je po razpadu Juge, ko so se ljudje iz partije vračali v cerkve, spet dobila zalet. Zdaj vas na Hvaru čaka 500 evrov globe, če vas v mestu dobijo brez majice. "Dobre navade" so nalezljive, nekaj podobnega se zdaj dogaja tudi pri nas. V Izoli in Bohinju. Na bohinjskem mostu so po novem prepovedane kopalke, na jezeru rožnati flamingi, ob jezeru pa glasba bluetooth zvočnikov? Izolani so kopalke prepovedali v mestu in celo zagrozili z globo, ki znaša 400 evrov. Šef Bohinjskega turizma je idejo povzel takole: "Gre za spoštovanje prostora, v katerega vstopamo. Radi rečemo, da je naš prostor ena dnevna soba, in kultura slovenstva je sama po sebi že taka, da se vedno znova sezujemo, ko vstopamo v neki prostor."
Kako kot gostje in/ali domačini gledate na trend spodobnostne regulacije?

#Nebuloze na @Val202 !

Nespodobni turizem?

V Bohinju in Izoli prepovedali pohajanje v kopalkah. Jezerjani celo rožnate flaminge in bluetooth zvočnike na plaži. Na obali 400 eur za kavo zgoraj brez.

Kaj porečete? Turisti in domačini?

— Miha Šalehar (@toplovodar) June 15, 2021

Rade volje bi plačal 400 EUR, če bi imel zgornji del telesa tak, da bi na kavo hodil zgoraj brez. :)

— Jure Culiberg (@JTzuli) June 15, 2021

Posegaš v življenski prostor ljudi in ga ob tem ne spoštuješ. Ta parola je tu neveljavna. Layback attitude pa je tu najbolj kriv, ker si ljudje na obali vzamejo vec svobode kot si doma. Zato je pripeljalo do tega. Vem.

— Alen Jašarevič (@Alen394) June 15, 2021

Mah-vse skupaj mal slovenske hinavscine... Po drugi strani pa ja: TNP je samo en, bi bilo dobro staviti tudi malo na (ne)odgovornost vsakega posameznika, ki tja prihaja. Glede na to, da hodim tja ze leta, pa lahko zatrdim, da se 'tip civilizacije obiskovalcev' mocno spreminja...

— Lucija Kolar (@lucija_vk) June 15, 2021

Miha Šalehar, Katja Stojnič