Festival Lent 2021 se je v Mariboru začel na praznični petek. Glavni del festivalskega programa bo trajal do sobote, 3. julija. Potem bo zadnja avgustovska konca tedna sledil še ''polentovski dodatek''. Na 36 prizoriščih v Mariboru se bo zvrstilo 290 prireditev, 16 kulturnih zvrsti.

Na 36 prizoriščih v Mariboru se bo zvrstilo 290 prireditev, 16 kulturnih zvrsti

V Mariboru se je prvič v zgodovini dveh velikih festivalov zgodilo, da sta se srečala za nekaj dni in da je poletni Festival Lent v svoj spored vključil nekaj glasbenih dogodkov velikega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje; tega so zaradi znanih razlogov z oktobra premaknili v junij. Šestinpetdeseto Borštnikovo srečanje se je sinoči poslovilo, dodobra pa se je začel 29. Festival Lent, ki združuje kar štiri festivale  – potujoče ulično gledališče Ana Desetnica, Jazzlent, Folklorni festival Folkart in Art Kamp, dnevni zeleni festival ustvarjanja in druženja v Mestnem parku.

Glavni del festivalskega programa bo trajal do sobote, 3. julija. Potem bo zadnja avgustovska konca tedna sledil še ''polentovski dodatek''. Na 36 prizoriščih v Mariboru se bo zvrstilo 290 prireditev, 16 kulturnih zvrsti.

V prispevku sta združila moči Irena Kodrič Cizerl in Bratko Zavrnik.

Irena Kodrič Cizerl