Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec sta ta hip najbolj vroča mlada kreativca na svetu. Po lanski zmagi na tekmovanju mladih kreativcev, ki poteka v okviru Slovenskega oglaševalskega festivala, sta se uvrstila na mednarodno tekmovanje Young Cannes Lions (Mladi kanski levi), kjer sta v kategoriji digitalnih del premagala močno konkurenco in osvojila prvo zmago za Slovenijo na največjem svetovnem festivalu kreativnosti.

Kakšen pomen ima zmaga za Slovenijo in za njiju osebno? Ker je tekmovanje zaradi protikoronskih ukrepov letos potekalo na daljavo, smo ju povprašali, kje sta našla svoj Cannes, zanimalo pa nas je tudi, kakšen pomen ima to, da sta že skoraj deset let par tudi zasebno.

Mlada kreativca Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec sta prva Slovenca, ki sta zmagala na tekmovanju Young Cannes Lions

Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec sta ta hip najbolj vroča mlada kreativca v Sloveniji. Kot prva Slovenca sta zmagala na mednarodnem tekmovanju Young Cannes Lions (Mladi kanski levi), kjer sta v kategoriji digitalnih del premagala močno konkurenco.

Tekmovanje je letos zaradi protikoronskih ukrepov potekalo na daljavo, zato sta svoj Cannes našla v istrski vasici Kanfanar. Ker pa je bila internetna povezava tam bolj slaba, sta končno rešitev oddala 4 minute po roku, a jo je vodstvo tekmovanja vseeno sprejelo.

Kakšen pomen ima zmaga za slovensko oglaševanje in za njiju osebno? Kako se spoprijemata s častnim nazivom najbolj vročih kreativcev ta hip? Kako na njuno kreativno delo vpliva to, da nista par le poslovno, ampak tudi zasebno?

Mladima kreativcema veliko podporo nudijo tudi na Agenciji 101, ki ju je v letih 2019 in 2020 tudi prijavila na tekmovanje mladih kreativcev na nacionalni ravni. In ravno zmaga v letu 2020 je pomenila vstopnico za udeležbo na tekmovanju Young Cannes Lions. Ker je tudi podelitev potekala na daljavo, so rezultate pričakali skupaj na sedežu agencije.

Povezave:

Meet the Elons of the Future: zmagovalni brief, s katerim sta Lucija Lepšina in Klemen Vodopivec na tekmovanju Mladi kanski levi slavila v kategoriji digitalno

Tekmovanje Young Cannes Lions (Mladi kanski levi)

Cannes Lions (Kanski levi), največji svetovni festival kreativnosti

Fotografije: Slovenski oglaševalski festival, Agencija 101

Tina Šoln