Euro 2020 se je začel, z Italijo, ki je izgledala kot Španija. Turčijo je premagala s 3:0 na krilih gledljivega, poletnega nogometa. Prvič je na tekmi evropskega prvenstva dosegla več kot dva gola in navdušila domačo javnost. Gost oddaje je bil rimski dopisniki RTV Slovenija Janko Petrovec, ki pravi, da so v Italiji zadovoljni, da si veliko obetajo od prvenstva in da je vzdušje na tekmah reprezentance precej drugačno od tistega na tekmah Serie A. Italijanski komentatorji so po tretjem golu Azzurov zatrdili, da je bila domača reprezentanca uigrana kot vojaški stroj, Jože Pepevnik pa opozarja, da nekateri na apeninskem polotoku pravijo, da je ta izbrana vrsta papirnati tiger. V oddaji tudi pogled naprej proti naslednjim tekmam, Boštjan Janežič napoveduje neodločen izid med angleški mladci in hrvaškimi veterani, voditelj Luka Petrič, ki je bil sinoči razpet med nogometom in dvobojem Djoković-Nadal, pa je dal nekaj namigov, kako še bolj učinkovito gledati teniške dvoboje.

Italija igrala kot Španija, prvič zabila več kot dva gola na tekmi evropskega prvenstva, navijači navdušeni in optimistični

Evropsko prvenstvo 2020 se je začelo z Italijo, ki je delovala kot Španija. Turčijo je premagala s 3 : 0 na krilih gledljivega, poletnega nogometa. Prvič je na tekmi evropskega prvenstva dosegla več kot dva gola in navdušila domačo javnost. Gost oddaje je bil rimski dopisnik RTV Slovenija Janko Petrovec, ki pravi, da so v Italiji zadovoljni, da si veliko obetajo od prvenstva in da je razpoloženje na tekmah reprezentance precej drugačno od tistega na tekmah Serie A. Italijanski komentatorji so po tretjem golu azzurov zatrdili, da je bila domača reprezentanca uigrana kot vojaški stroj, Jože Pepevnik pa opozarja, da nekateri na Apeninskem polotoku pravijo, da je ta izbrana vrsta papirnati tiger. V oddaji tudi pogled naprej proti novim tekmam, Boštjan Janežič napoveduje neodločen izid med angleškimi mladci in hrvaškimi veterani, voditelj Luka Petrič, ki je bil sinoči razpet med nogometom in dvobojem med Đokovićem in Nadalom, pa je dal nekaj namigov, kako še bolj učinkovito gledati teniške dvoboje.

Boštjan Janežič, Luka Petrič, Jože Pepevnik