9. neodvisni festival dokumentarnega filma je hkrati tudi prva izdaja festivala dokumentarnih filmov o človekovih pravicah. Festival DokuBazaar si lahko ogledate od danes, 7. junija, do 11. junija na dveh prizoriščih v Ljubljani: v Hostlu Celica in ŠKUC-u. Spremljali ga bodo tudi izobraževalni dogodki, srečanja in razprave, povezane s filmi, katerih namen je prispevati k promociji človekovih pravic, k bolj strpni družbi in kulturnemu sobivanju.

9. neodvisni ljubljanski festival dokumentarnega filma je hkrati tudi prva izdaja festivala dokumentarnih filmov o človekovih pravicah

Festival DokuBazaar si lahko ogledate od danes, 7. junija, do 11. junija na dveh prizoriščih v Ljubljani: v Hostlu Celica in ŠKUC-u.

Izbor 25  kratkih in dokumentarnih filmov tako mlajših kot tudi priznanih režiserjev z vsega sveta je pripravil producent in direktor festivala Sašo Niskač. Dokubazaar 2021 bodo spremljali tudi izobraževalni dogodki, srečanja in razprave, povezane s filmi, katerih namen je prispevati k promociji človekovih pravic, k bolj strpni družbi in kulturnemu sobivanju.

Neodvisni ljubljanski festival dokumentarnega filma Dokubazaar bo poleti gostoval po Sloveniji: v Ajdovščini, Kopru, Beli krajini in še kje.

S kakšno selekcijo pa bo DokuBazaar potoval tudi v tujino: na Hrvaško, v Avstrijo, Litvo, Latvijo, Estonijo ...  če bo to mogoče v letu 2021. Odvisno od situacije.

Jolanda Fele, Rok Kužel