Zmagovalec zadnje etape na 27. dirki po Sloveniji je enak kot prvi, Nemec Phil Bauhaus, ki vozi za ekipo Bahrain Victorious. Brez težav je zeleno majico na cilj za skupno zmago pripeljal Tadej Pogačar, dirko pa je zaznamovalo tudi izjemno vzdušje ob celotni trasi od Ptuja do Novega mesta. Direktor dirke Bogdan Fink je bil znova lahko zelo zadovoljen ob koncu dirke, veseli ga tudi, da ta dirka predstavlja odlično odskočno desko za vse najboljše kolesarje. Domače uspehe sta ob Pogačarju zaokrožila predvsem Matej Mohorič in Kristjan Hočevar, ki je po Tadeju Pogačarju kot prvi osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Pogovarjajo se Igor Tominec, Luka Dolar, Jan Grilc, Anja Hlača Ferjančič in organizacijski direktor dirke Bogdan Fink.

Z direktorjem dirke po Sloveniji, Bogdanom Finkom, smo podrobno analizirali zelo uspešno izvedbo 27. kolesarske pentlje po Sloveniji

Zmagovalec zadnje etape na 27. dirki po Sloveniji je enak kot prvi, Nemec Phil Bauhaus, ki vozi za ekipo Bahrain Victorious. Brez težav je zeleno majico na cilj za skupno zmago pripeljal Tadej Pogačar, dirko pa je zaznamovalo tudi izjemno vzdušje ob celotni trasi od Ptuja do Novega mesta.

? 27. izvedba @TourOfSlovenia je končana in veliki zmagovalec je @TamauPogi! Čestitke tudi organizatorjem za odlično izpeljano dirko in vsem gledalcem, ki ste ob progi pripravili fantastično kuliso! ? ? ? pic.twitter.com/QEHsZja5rK

— Val 202 (@Val202) June 13, 2021

Direktor dirke Bogdan Fink je bil znova lahko zelo zadovoljen ob koncu dirke, veseli ga tudi, da ta dirka predstavlja odlično odskočno desko za vse najboljše kolesarje.

Končan je @TourOfSlovenia #fightforgreen

Prvi zvezdnik @TamauPogi @TeamEmiratesUAE ?‍♀️???? je dosegel zmago, ki je še manjkala v njegovem mozaiku uspehov

Video: @bozic_matic @LukaD_ @Val202 pic.twitter.com/zUfeiWHmXO

— Igor Tominec (@IgorTominec) June 13, 2021

Domače uspehe sta ob Pogačarju zaokrožila predvsem Matej Mohorič in Kristjan Hočevar, ki je po Tadeju Pogačarju kot prvi osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Anja Hlača Ferjančič, Igor Tominec, Jan Grilc, Luka Dolar