Dirka po Franciji letos začenja svoje tritedensko potovanje v Bretaniji, v mestu Brest. Prvi favorit dirke je Tadej Pogačar v dresu Emiratov. Tako ga označuje večina kolesarskih komentatorjev, tako pravijo tudi stavnice. Primož Roglič letos naskakuje Tour drugače. Opravil je skoraj dvomesečne priprave na veliki nadmorski višini in izpustil tudi vse dirke v pripravah na Tour. Ali bo to prineslo preobrat v primerjavi z lansko sezono, pa ta hip ne ve nihče. Pred začetkom Dirke po Franciji se pogovarjamo tudi o ambicijah preostalih dveh slovenskih kolesarjev na dirki, Luke Mezgeca in Mateja Mohoriča. 

Začenja se vrhunec kolesarske sezone, Tadej Pogačar in Primož Roglič spet v vlogi favoritov

Dirka po Franciji letos začenja svoje tritedensko potovanje v Bretaniji, v mestu Brest. Prvi favorit dirke je Tadej Pogačar v dresu Emiratov. Tako ga označuje večina kolesarskih komentatorjev, tako pravijo tudi stavnice.

Primož Roglič letos naskakuje Tour drugače. Opravil je skoraj dvomesečne priprave na veliki nadmorski višini in izpustil tudi vse dirke v pripravah na Tour. Ali bo to prineslo preobrat v primerjavi z lansko sezono, pa ta hip ne ve nihče.

Pred začetkom Dirke po Franciji se pogovarjamo tudi o ambicijah preostalih dveh slovenskih kolesarjev na dirki, Luke Mezgeca in Mateja Mohoriča.

Igor Tominec