Zaupanje v delo humanitarnih organizacij in posameznikov je temeljni, a najbolj krhek del humanitarnosti tako za tiste, ki pomoč sprejemajo, kot za tiste, ki so jo pripravljeni ponuditi. Po desetletju obstoja je Botrstvo zagotovo najbolj zaupanja vreden humanitarni program za otroke pri nas. To dokazujejo ne le dolgoletni donatorji in skupaj zbranih več kot 21 milijonov evrov donacij, pač pa tudi neodvisne revizije. In Botrstvo, tako kot celotna organizacija ZPM Ljubljana Moste - Polje, kjer ga vodijo, so med redkimi humanitarci, ki so že nekaj let pod profesionalnim in neodvisnim revizorskim nadzorom, poudarja pobudnica in predsednica nadzornega sveta Botrstva Milena Štular.

Kljub prilagoditvam in dodatni pomoči za poslovanje je porabljenih manj kot šest odstotkov sredstev, ugotavlja nadzorni svet Botrstva. Velika pa je bojazen, da najhujše posledice šele prihajajo

Zaupanje v delo humanitarnih organizacij in posameznikov je temeljni, a najbolj krhek del humanitarnosti tako za tiste, ki pomoč sprejemajo, kot za tiste, ki so jo pripravljeni ponuditi. Po desetletju obstoja je Botrstvo zagotovo najbolj zaupanja vreden humanitarni program za otroke pri nas. To dokazujejo ne le dolgoletni donatorji in skupaj zbranih več kot 21 milijonov evrov donacij, pač pa tudi neodvisne revizije. In Botrstvo, tako kot celotna organizacija ZPM Ljubljana Moste - Polje, kjer ga vodijo, so med redkimi humanitarci, ki so že nekaj let pod profesionalnim in neodvisnim revizorskim nadzorom, poudarja pobudnica in predsednica nadzornega sveta Botrstva Milena Štular: "Nekateri donatorji in botri so z nami že 10 let ali več. Ponosni smo na to. To je potrditev, da delamo dobro in da nam donatorji in botri zaupajo."

Hvala vsem, ki ste kadar koli na kakršen koli način pripomogli k obstoju in zaupanju v Botrstvo. O desetletju tega programa priča tudi posebna razstava, ki je v Ljubljani že bila na ogled,   od srede, 14. 7., pa do 1. avgusta pa si jo bo mogoče ogledati v prostorih nekdanjega skladišča Libertas v Kopru.

Jana Vidic