Tokratna olimpijska gostja je Maja Matevžič, ki je v zgodovino slovenskega športa zapisana kot tista tekmovalka, ki je dobila prvi teniški dvoboj za Slovenijo na olimpijskih igrah. Ljubljančanka ostaja zvesta svojemu športu tudi po karieri vrhunske športnice.

V zgodovino športa bo za vedno zapisana kot tekmovalka, ki je dobila prvi teniški dvoboj za Slovenijo na olimpijskih igrah

Tokratna olimpijska gostja je Maja Matevžič, ki je nastopila na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004 in dosegla tudi prvo zmago za slovenski tenis. Po vseh letih se še vedno rada spominja trenutka, ki ga imaš kot del slovenske reprezentance na največjem športnem tekmovanju. Obenem poudarja, da si kot olimpijec tudi po končani karieri bolj izpostavljen.

"Vedno me je privlačila ideja, da si del ekipe, ki zastopa državo, igraš za reprezentanco. Na olimpijskih igrah so vedno tudi športniki, ki so najboljši v svoji panogi. Tam se lahko družiš s tekmovalci, ki si jih prej videl le po televiziji, so ti vzor in ti dajo zagon. Ko se z njimi družiš, začneš razmišljati na njihov način. Ko opazuješ, kako visoke cilje imajo, kako pristopijo k tekmi in kako se vedejo, se tega navadiš. Tudi ti začneš razmišljati podobno. Ni mi žal, da sem določene zadeve naredila, da sem se udeležila olimpijskih iger. Ta ti odprejo veliko vrat. Kot olimpijec si vedno spoštovan." – Maja Matevžič

Nekdaj 38. igralka na svetovni lestvici ohranja stik s tenisom, v Ljubljani vodi tudi svojo teniško šolo. Izpolnila pa se ji je tudi dolgoletna želja, na Ježici zdaj trenira v svojem teniškem centru.
Rada spremlja tudi največje teniške turnirje, predvsem pa izvrstne nastope slovenskih tekmovalk v zadnjem času.

Jure Jeromen, Nina Smole