Začela se je kolesarska dirka po Sloveniji, domači kolesarski vrhunec je začinjen z udeležbo aktualnega zmagovalca Toura Tadeja Pogačarja. V podrobni analizi prve etape, kjer Slovenci z izjemo nekaterih prebliskov niso bili v ospredju, smo se dotaknili predvsem najboljšega domačega kolesarja na rezultatski lestvici, Jake Primožiča, ki je sovrstnik Tadeja Pogačarja. Podroben pregled etape je pokazal, da so Slovenci izjemni navdušenci nad kolesarstvom, saj so že prvi dan pripravili čudovito kuliso ob progi. Nemec Phil Bauhaus je postal tretji Nemec z zmago na slovenski pentlji, pogled pa smo usmerili tudi naprej, že jutri nas čaka zelo razgibana etapa s ciljem na Celjskem gradu. Pogovarjajo se Igor Tominec, Luka Dolar, Marko Polak in Jan Grilc.

Na prvi etapi 27. dirke po Sloveniji je bil najboljši Slovenec Jaka Primožič na 13. mestu, prvič po petih letih med deseterico ni bilo Slovenca

Začela se je kolesarska dirka po Sloveniji, domači kolesarski vrhunec je začinjen z udeležbo aktualnega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja.

V podrobni analizi prve etape, v kateri Slovenci z izjemo nekaterih prebliskov niso bili v ospredju, smo se dotaknili predvsem najboljšega domačega kolesarja na rezultatski lestvici Jake Primožiča, ki je sovrstnik Tadeja Pogačarja.

Prva etapa @TourOfSlovenia je bila rezultatsko ogrevanje, zmagal je ?? @PhilBauhaus, ki je prvi nosilec zelene majice #FightForGreen

Spremljajte dirko na @Val202, kot je v spodnjem videu povedal @TamauPogi. Vsak dan tudi podkasti pod »šport 202«

Video: @bozic_matic in @LukaD_ pic.twitter.com/qprI0rcG0A

— Igor Tominec (@IgorTominec) June 9, 2021

Podroben pregled etape je pokazal, da so Slovenci izjemni navdušenci nad kolesarstvom, saj so že prvi dan pripravili čudovito kuliso ob progi.

Nemec Phil Bauhaus je postal tretji Nemec z zmago na slovenski pentlji, pogled pa smo usmerili tudi naprej, že jutri nas čaka zelo razgibana etapa s ciljem na Celjskem gradu.

Igor Tominec, Jan Grilc, Luka Dolar, Marko Polak