V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani je vse do konca leta na ogled razstava, posvečena življenju in delu Branislave Sušnik, slovenske znanstvenice v Paragvaju, pripoveduje pa tudi zgodbo o tamkajšnjih staroselskih skupnostih. In kaj v branje priporoča avtorica razstave dr. Marija Mojca Terčelj s Fakultete za humanistične študije Koper, ki je odlična poznavalka dela Branislave Sušnik ter etničnih skupin Paragvaja.

Kaj v branje priporoča antropologinja dr. Marija Mojca Terčelj s Fakultete za humanistične študije Koper, ki je odlična poznavalka dela Branislave Sušnik ter etničnih skupin Paragvaja

Nekaterim našim znanstvenikom se je zgodilo to, da jih je tujina spoznala in cenila prej kot domovina, pravi  dr. Marija Mojca Terčelj s Fakultete za humanistične študije Koper, ki je odlična poznavalka dela Branislave Sušnik ter etničnih skupin Paragvaja, kjer je 45 let živela in delala ta slovenska antropologinja. Mojca Marija Terčelj je tudi avtorica razstave v Slovenskem etnografskem muzeju La Doctora, tako so namreč pripadniki staroselcev v Paragvaju klicali Branislavo Sušnik.

Veronika Gnezda