Ana Gros, rokometašica, kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance in najboljša igralka francoskega prvenstva, ki je s 135 goli v dresu Bresta postala tudi najboljša strelka letošnje lige prvakinj.

Ime tedna je Ana Gros, rokometašica, kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance in najboljša igralka francoskega prvenstva

Ime tedna je postala Ana Gros, rokometašica, kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance in najboljša igralka francoskega prvenstva. S 135 goli v dresu Bresta je postala tudi najboljša strelka letošnje lige prvakinj. A njeni ekipi se je izmuznil naslov lige prvakinj, zato z ambicijo po lovoriki odhaja v Rusijo.

"Po sedmih letih zapuščam Francijo, selim se v Rusijo. Želela sem si spremembe, velika pa ostaja tudi želja po zmagi v ligi prvakinj. Ker ima CSKA velike ambicije, sem se odločila, da se jim pridružim, zagotovo pa bo to zame velika sprememba."

Julija jo torej že čakajo novo življenje in nove sotekmovalke. Pa vendar jo je Francija zaznamovala, zlasti ljudje, njihova kultura in način razmišljanja.

"So zelo prijazni in odprti, predvsem ko enkrat začneš govoriti njihov jezik. O kulinariki pa ne bom izgubljala besed. Sem velika gurmanka, zato sem v teh letih poskušala čim več njihovih specialitet."

Kandidata sta bila še:

Aldo Kumar, skladatelj, ki je za zaokrožen skladateljski opus, sestavljen iz raznovrstnih del na različnih področjih glasbe, tudi za gledališče, film in televizijo prejel Kozinovo nagrado, priznanje Društva slovenskih skladateljev. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919).

Ivo Barišič, igralec, ki je za ustvarjalni opus, v katerem vsaki vlogi doda prefinjene detajle in kompleksno interpretacijo, prejel nagrado Ite Rine za življenjsko delo, priznanje Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919).

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel