Ime tedna je postal Miha Bezeljak, igralec, ki je na 23. mednarodnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu prejel nagrado za igro v solistični lutkovni predstavi Ostržek. Z najboljšo predstavo festivala v celoti bo Lutkovno gledališče Maribor jeseni sodelovalo tudi na največjem in najuglednejšem lutkovnem festivalu na svetu v Franciji.

Ime tedna je igralec Miha Bezeljak, ki je na 23. mednarodnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu prejel nagrado za igro v solistični lutkovni predstavi Ostržek

Ime tedna je postal Miha Bezeljak, igralec, ki je na 23. mednarodnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu prejel nagrado za igro v solistični lutkovni predstavi Ostržek. Predstava je prejela tudi naziv "najboljša predstava festivala v celoti", zato bo Lutkovno gledališče Maribor jeseni sodelovalo na največjem in najuglednejšem lutkovnem festivalu na svetu v Franciji. V ozadju obeh nagrad je bila ideja, da ob ustvarjanju, improviziranju pogovora z občinstvom in v trenutku igre uživajo.

"Če igraš predstavo z namenom, da boš zmagal, ne boš. Največji nagradi sta seveda odziv občinstva in ta komunikacija, ki se zgodi na odru. Občinstvo bogati tebe in ti njega. Zgodi se tak perpetuum mobile."

Bezeljak ima bogat repertoar lutkovnih predstav, poznamo pa ga tudi s televizijskih zaslonov. Prizna, da je zaprtje gledališč v obdobju epidemije nanj močno vplivalo.

"Doma sem bil siten. Nekako izgubiš smisel svojega obstoja, ki si ga imel do zdaj kot igralec. Saj sem tudi oče in mož, ampak kar naenkrat si samo to. Neka energija zastaja, ki je do tedaj tekla prek občinstva."

Kandidata sta bila še:

Damijan Šinigoj, pisatelj, ki je za knjigo Kjer veter spi prejel nagrado Desetnica za najboljše otroško ali mladinsko delo zadnjih treh let. Priznanje za roman, ki skozi avanturistično zgodbo med najstniki obravnava motiva dokazovanja svoje lastne vrednosti in preizkušanje mej prepovedanega, podeljujejo pri Društvu slovenskih pisateljev. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919).

Sabina Cvilak, sopranistka in solistka mariborskega opernega ansambla, ki sodeluje s številnimi simfoničnimi orkestri, gostuje na številnih glasbenih festivalih ter uglednih koncertnih prizoriščih po svetu. Je prejemnica nagrade Sama Smerkolja, edine nagrade za operne pevce, ki jo podeljuje Slovensko komorno glasbeno gledališče. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919).

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel