Lahko premium različica Twitterja vpliva na ugled družabnega omrežja, ki ima težave z lažnimi uporabniškimi računi in novicami? Koga vabijo v elitno družbo in kaj bo ponujal Twitter Blue za tri dolarje na mesec? V drugi temi se čudimo novici o cevovodu, ki z gorivom oskrbuje dobršen del vzhodne obale Združenih držav, saj se je ustavil zaradi kibernetskega napada. Ljudje so zaradi strahu pred pomanjkanjem z gorivom polnili tudi kartonaste škatle in plastične vrečke. Davorin Pavlica na koncu pripoveduje zgodbo o tem, kako se je srečal z internetom.

Glasne govorice o plačljivem Twitterju, odkupnina za gorivo in papeževa spletna trgovina: Davorin Pavlica, ljubitelj tehnologij in podkastov

Davorin Pavlica je oblikovalec spletnih strani, v zadnjem letu tudi zvoka. Je ustvarjalec podkasta Opravičujemo se za nevšečnosti in glasbenik.

  • Govorice o plačljivem Twitterju so vse glasnejše. Lahko premium različica vpliva na ugled družabnega omrežja, ki ima težave z lažnimi uporabniškimi računi in novicami? Koga vabijo v elitno družbo in kaj bo ponujal Twitter Blue za tri dolarje na mesec?
  • Cevovod, ki z gorivom oskrbuje dobršen del vzhodne obale Združenih držav, se je ustavil zaradi kibernetskega napada. Ljudje so zaradi strahu pred pomanjkanjem z gorivom polnili tudi kartonaste škatle in plastične vrečke.
  • Davorin pripoveduje zgodbo o tem, kako se je srečal z internetom.

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Zapiski:

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si

Anže Tomić, Maruša Kerec