Mediji

Ob dnevu svobode medijev si želim le delati

"Presežna vrednost našega poklica je, ko bralca, poslušalca ali gledalca ne samo informiramo, ampak zvabimo iz brloga, da skupaj z nami tvorno misli svet okoli sebe," meni Janko Petrovec

download_Druzba-Society__GIL4490tz
foto: Žiga Živulovič jr./Bobo

"Sem Mojca Zorko in delam na Slovenski tiskovni agenciji. Ob dnevu svobode medijev si želim le delati. Profesionalno, neodvisno, brez skrbi in borbe za eksistenco kolegic in kolegov. Želim si, da sveta ne bi spremljali le prek družbenih omrežij, pač bi spremljali in presojali relevantne novinarske vsebine. Novinarji, ki spoštujejo profesionalne standarde, so pomembni za obveščenost družbe, čeprav bi vas nekateri radi prepričali v nasprotno. Ja, pomembno je v kakšnih okoljih delajo."

Ob mednarodnem dnevu svobode medijev razmišljajo: Mojca Zorko, STA; Igor Evgen Bergant, RTV Slovenija; Alice Petren, švedski javni radio; Maja Sever, HRT; Peter Žerjavič, Delo; Eva Jung, danska preiskovalna novinarka; Timotej Milanov, Vestnik; Uroš Esih, Delo; Janko Petrovec, RTV Slovenija in Žana Vertačnik, Večer.

Zaradi prekinitve financiranja Slovenske tiskovne agencije Društvo novinarjev skupaj s prijatelji STA-ja danes uradno začenja tudi posebno enomesečno kampanjo v podporo tiskovni agenciji. Cilj kampanje je zbrati čim več sredstev, ki bodo pomagala preživeti agenciji. Prispevek lahko nakaže kdor koli, in sicer prek SMS-sporočila s ključno besedo STA1 oziroma STA5 na 1919. zaobstanek.si.