Leyre je nov glas na domači glasbeni sceni. Mlada novomeška glasbenica je v sodelovanju s produkcijsko ekipo KVN izdala svojo prvo avtorsko skladbo Energy, za katero je posnela tudi videospot.



Delaj tisto, kar imaš rad, da se boš dobro počutil

 

Devetnajstletna Leyre Legarda Ventura je novi glas na domači glasbeni sceni: "Menim, da preveč glasbenikov cilja na komercialnost in potem je veliko zelo podobnih komadov. Manjka drugačnosti, ki pa jo opažam v hiphopovski sceni. "

"Mami je iz Dominikanske republike, oči je Španec. Tudi sama sem se rodila v Španiji, potem smo se preselili v Novo mesto. Tam se na trenutke nisem počutila sprejeto, zato sem se odločila za šolanje v Ljubljani, kjer je veliko različnih ljudi in se počutim udobneje. Mladi ustvarjalec mora imeti veliko samozavesti in močno samopodobo, saj ne boš vedno vsem všeč in s tem ni nič narobe."

Z glasbo se je začela ukvarjati pri 13 letih, ko je nastopila v muzikalu, v sodelovanju s produkcijsko ekipo KVN pa je pred kratkim izdala svojo prvo avtorsko skladbo Energy, ki se giba v soulovskih, funkovskih in hiphopovskih vodah: "Moje sporočilo ljudem je, naj se osredotočajo na stvari, ki jih veselijo in si s tem polnijo energijo."

Neja Jerant