Mladi so nove vzornike našli v kriptomilijarderjih na Instagramu. Pravljice o tem, kako ti v "pravo" kriptovaluto vloženih trideset evrov omogoči penzijo s ferarijem na Baliju, so postale najstniška subkultura. Miti o malih zmagovalcih, ki so s trgovanjem dosegli, česar oče z delom nikdar ne bo, se širijo po vseh kvartih domovine. Kaj rečete sinu ali hčerki, ko pride z zamislijo, da bo obogatel/-la s kriptovalutami?

Kriptovalute kot subkultura mladih. Kaj rečete sinu ali hčerki, ko pride z zamislijo, da bo obogatela s kriptovalutami?

Mladi so nove vzornike našli v kriptomilijarderjih na Instagramu. Pravljice o tem, kako ti v "pravo" kriptovaluto vloženih trideset evrov omogoči penzijo s ferarijem na Baliju, so postale najstniška subkultura. Miti o malih zmagovalcih, ki so s trgovanjem dosegli, česar oče z delom nikdar ne bo, se širijo po vseh kvartih domovine. Kaj bi rekli hčerki, ko vas prosi, da ji s kartice naložite 100 za "trejdanje", ker se je odločila, da bo kriptomilijarderka?

#Nebuloze na @Val202 !

Kriptovalute kot subkultura mladih: "Trejdam, da bom pri 30h v penziji.."

Kaj bi rekli hčerki, ko vas prosi, da ji s kartice naložite 100 za "trejdanje", ker se je odločila, da bo kriptomilijarderka?

— Miha Šalehar (@toplovodar) June 1, 2021

stotke ji ne bi dala, ampak bi jo morala zaslužit, potem pa lahko kupi tudi kriptovalute...zakaj pa ne?

— Tam (@aramatmat) June 1, 2021

100 evrov takoj. Prvič, zadnjič, nikoli več.
Naj se poskusi v virtualni ekonomiji. Na lastnih napakah.
Bi ji pa povedal, da gre za moj zadnji podjetniški vložek.

— Igor Lipovšek (@vrssevnik) June 1, 2021

Razlogi, kot so hitra penzija in miljoni.. so bv. Za kaj naučiti se, pa ni tako slabo. Z veseljem bi dal 100, če bi želela.

— nikoD. (@nikoD69) June 1, 2021

Miha Šalehar, Katja Stojnič