"Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi" je letošnja tema mednarodnega muzejskega dneva, ki ga praznujemo že od leta 1977. Več kot 37.000 muzejev v več kot 158 državah odpre svoja vrata in pripravi posebne programe. Med njimi je tudi Slovenija s svojo mrežo raznovrstnih muzejev in galerij - z dnevom odprtih vrat in številnimi prireditvami.

foto: ICOM Slovenija

... je tema letošnjega mednarodnega muzejskega dneva

Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi je letošnja tema mednarodnega muzejskega dneva, ki ga praznujemo že od leta 1977. Več kot 37.000 muzejev v več kot 158 državah odpre svoja vrata in pripravi posebne programe. Med njimi je tudi Slovenija s svojo mrežo raznovrstnih muzejev in galerij. Z dnevom odprtih vrat in različnimi prireditvami se pridružujejo praznovanju mednarodnega muzejskega dneva – letos tako z dogajanji v živo kot tudi virtualno.

Med dogodki je tudi razstava, ki jo je slovenski ICOM pripravil skupaj z muzeji in galerijami, na ogled pa je tako virtualno kot na različnih prizoriščih v Ljubljani – razstava Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi.

"Tu smo. Smo aktualni. Delamo za družbo in z družbo. In seveda vas vabimo na obisk." – dr. Kaja Širok, predsednica Slovenskega odbora ICOM

Podroben seznam dogodkov najdete na spletni strani www.icom-slovenia.si.
Tam je slovenski odbor ICOM-a objavil tudi razpis za nagradi ICOM Slovenija za leto 2021.

 

Jolanda Fele