Med 11.000 vključenimi v program Botrstvo je tudi Klemen, mlad košarkar, ki je mamo izgubil kmalu po rojstvu, očeta pa v najbolj občutljivih najstniških letih, prav sredi pomembnega tekmovanja. Na lastno željo je s svojo ekipo vztrajal do konca tekmovanja. Košarka mu je bila v tolažbo tudi v času, ko se je življenje brez staršev povsem spremenilo, a je finančno postajala vse večji zalogaj. Zaradi velikega talenta in vztrajnosti je bil leta 2017 izbran med prejemnike sredstev dobrodelne dražbe športnih copat Luke Dončića.

"Morda pa kdaj zaigram z Luko Dončićem, ki mi je pomagal pri športnih začetkih"

Razstava ob deseti obletnici programa Botrstvo, ki je te dni na ogled v ljubljanski mestni hiši, vsebuje tudi nekaj predmetov tistih mladih, ki jim je Botrstvo že pomagalo na njihovi poti odraščanja. Med 11.000 vključenimi v program Botrstvo je tudi Klemen, mlad košarkar, ki je mamo izgubil kmalu po rojstvu, očeta pa v najbolj občutljivih najstniških letih, prav sredi pomembnega tekmovanja v tujini. Na svojo željo je z ekipo vztrajal do konca tekmovanja.

Košarka mu je bila v tolažbo tudi v času, ko se je življenje brez staršev povsem spremenilo, a je finančno postajala vse večji zalogaj. Zaradi velikega talenta in vztrajnosti je bil leta 2017 izbran med prejemnike sredstev dobrodelne dražbe športnih copat Luke Dončića. Rdeči športni copati, ki jih je takrat 18-letni Luka Dončić podaril za dražbo, so zdaj 18-letnemu Klemnu pomagali na športni poti. Sredstva so ga zelo razbremenila skrbi in mu omogočila, da je dosegal zastavljene cilje in jih celo presegel.

"Da sem sredstva pridobil prav z donacijo, ki jo je omogočil eden izmed najboljših košarkarjev na svetu, ima zame velik simboličen pomen. Vsi vemo, da je Luka Dončić res fenomen glede tega, kar počne tako mlad. O njem si mislim samo najboljše."

Hvala vsem, ki ste že pomagali otrokom iz Botrstva. To je le še nekaj dni mogoče storiti tudi tako, da ZPM Ljubljana Moste - Polje, ki vodi ta program, namenite delček dohodnine. Do konca maja lahko to storite tukaj. Hvala vsem, ki kakor koli pomagate otrokom v stiski.

Jana Vidic