Med tistimi, ki jim je pomoč botrov in drugih donatorjev programa Botrstvo temeljito spremenilo življenje, je tudi mlada violinistka, ki te dni začenja študij na Dunaju. Pod okrilje Botrstva je prišla še kot deklica, navdušena nad violino,. Ker je po ločitvi staršev z mamo in sestro živela v materinskem domu, je potrebovala pomoč za vpis v glasbeno šolo. Ljubezen do violine je bila z leti vse večja, a brez lastnega inštrumenta ne bi bilo mogoče uspešno končati srednje šole. S pomočjo donatorjev in sočutnega goslarja je zato dobila lastno violino, ki je bila pomembna tudi pri opravljanju sprejemnih izpitov v Ljubljani, v Gradcu in na Dunaju. Slednjega je izbrala za vstopno točko v morda bleščečo glasbeno kariero.

Donirana violina je dekletu iz Botrstva omogočila, da svojo glasbeno pot spreminja v svojo življenjsko pot, odprla pa ji je tudi vrata na prestižno dunajsko univerzo

Te dni je v ljubljanski mestni hiši še vedno na ogled razstava ob 10. obletnici delovanja programa Botrstvo v Sloveniji. V njem je pomoč dobilo že več kot 11.000 otrok. Nekaj uspešnih zgodb je predstavljenih tudi na razstavi in med njimi je tudi zgodba violinistke,  ki je pod okrilje Botrstva prišla še kot deklica. Tam je s pomočjo donatorjev in sočutnega goslarja dobila lastno violino, s katero je opravila sprejemne izpitov tako v Ljubljani kot tudi v Gradcu in na Dunaju. Slednjega je izbrala za vstopno točko v morda bleščečo glasbeno kariero.

"Če se spominjam svojega otroštva med ločitvijo, je bila ena in edina svetla točka glasbena šola. Spomnim se, da sem čisto vse popoldneve preživela tam. Da sem se sploh lahko udeleževala ur in da sem lahko nadgrajevala svoje glasbeno znanje, me je potiskalo naprej in mi dajalo upanje, da lahko tudi v položaju, v katerem se je znašla moja družina, vseeno izkusim stvari, ki me zanimajo."

Jana Vidic