Omejitve, ki jih imamo, so predvsem v naših glavah, je eno od vodil Planinstva za invalide in osebe s posebnimi potrebami, ki širi idejo, da lahko prav vsak pripomore svoj delček k raznovrstnosti in pestrosti pohodništva. K temu pripomorejo tudi inkluzivni pohodi, ko gore osvajajo gibalno ovirani, akcije, da gostom v planinskih kočah in domovih strežejo gluhi ljudje, ter osvajanja Slovenske planinske poti slepih in slabovidnih. Dogodek, kjer so se zbrali našteti in še mnogi drugi je prejšnjo soboto potekal na Mirni gori v Beli krajini.

Inkluzijski pohod za gibalno ovirane in osebe s posebnimi potrebami na Mirno goro v Beli krajini

Omejitve, ki jih imamo, so predvsem v naših glavah, je eno od vodil Planinstva za invalide in osebe s posebnimi potrebami, ki širi idejo, da lahko prav vsak pripomore svoj delček k raznovrstnosti in pestrosti pohodništva. K temu pripomorejo tudi inkluzivni pohodi, ko gore osvajajo gibalno ovirani, akcije, da gostom v planinskih kočah in domovih strežejo gluhi ljudje, ter osvajanja Slovenske planinske poti slepih in slabovidnih. Dogodek, kjer so se zbrali našteti in še mnogi drugi, je prejšnjo soboto potekal na Mirni gori v Beli krajini. Tokrat tudi z malo simbolike, pohod je potekal prav na dan, ko se zaznamuje obletnica prve osvojitve Mount Everesta. Dobrih 1000 metrov visoko goro pa so tokrat osvojili tudi nekateri, ki so se takega dogodka udeležili prvič.

"To je nova izkušnja, novo okolje, ki je do zdaj večina nas ni imela, in to je tisto, kar naredi cel dogodek poseben. Bi si pa želeli, da z leti to ne bo posebno, ampak da bo to nekaj normalnega." - Ivo Jakovljevič, Društvo distrofikov Slovenije

Veronika Gnezda