S tekmami 28. kroga se ta konec tedna po skoraj mesecu dni nadaljuje državno nogometno prvenstvo. Glavna kandidata za naslov prvaka sta pred zadnjo četrtino tekmovanja Olimpija in Maribor, pri slednjem želi lovoriko v Ljudski vrt vrniti tudi nekdanji član ljubljanskega kluba, Rok Kronaveter. Izkušenega vezista in njegove soigralce bo sicer odslej vodil že tretji trener v tej mariborski sezoni, to bo Simon Rožman. O novem zagonu pod vodstvom Rožmana, borbi za naslov prvaka, osebnem cilju stotih golov v državnem prvenstvem ter preživljanju nepričakovanega enomesečnega tekmovalnega premora smo se pred zadnjo četrtino sezone pogovarjali z Rokom Kronavetrom.

Rok Kronaveter želi vrniti naslov državnega prvaka v Ljudski vrt

Po skoraj mesecu premora se vrača državno nogometno prvenstvo. Pred zadnjo četrtino sezone sta glavna favorita za naslov večna tekmeca Olimpija in Maribor. Rok Kronaveter priznava, da je dolg premor prinesel tudi nekaj dobrih stvari.

"Mogoče je bilo še težje, ker so vse druge lige igrale, samo naša ne. Po drugi strani smo imeli dodaten teden ali dva z novim trenerjem, da naredimo nove stvari, ki jih drugače ne bi mogli." – Rok Kronaveter

Simon Rožman je tretji trener Maribora v tej sezoni in z njim so prišle tudi nekatere spremembe. Kronaveter v treningih že vidi napredek, ki ga je trener prinesel, in upa, da bodo tudi na tekmah to pokazali in osvojili prvenstvo.

"Prišel sem v Maribor, da osvajam lovorike in da bi igral v Evropi. Na žalost se to še ni uresničilo. Sem vesel, da se je zgodilo to podaljšanje. Upam, da bomo letos osvojili prvo mesto in da lahko napademo Evropo." – Rok Kronaveter

Izkušeni vezist v državnem prvenstvu potrebuje le še nekaj golov, da jih doseže 100. Verjame, da bo to mejo presegel, a pomembnejše mu je osvajanje lovorik z ekipo.

Jože Pepevnik