Prvega maja smo predstavili tri zgodbe delavcev, ki se vsak na svoj način soočajo s spremembami na trgu dela v času korone. Delavec, ki že 38 let dela v industriji, opaža vse več individualizma in nadzora, zdravstvena delavca ob ruskih turnusih skrbita še za tri otroke, Woltov dostavljavec v dobro premišljenem sistemu pa divja po ulicah v lovu za bonuse. Kaj opažajo v Delavski svetovalnici, pa pojasnjuje Laura Orel.

S čim se spopadajo delavci med epidemijo, pojasnjuje Laura Orel iz Delavske svetovalnice

Delavec, ki že 38 let dela v industriji, opaža vse več individualizma in nadzora, zdravstvena delavca ob ruskih turnusih skrbita še za tri otroke, Woltov dostavljavec v dobro premišljenem sistemu pa divja po ulicah v lovu za bonuse.

Vse zgodbe, ki smo jih predstavili prvega maja, med epidemijo že ves čas delujejo nemoteno, ugotavlja Laura Orel iz Delavske svetovalnice, ki pravi, da so se pogoji dela marsikje tako poslabšali, da ljudje z nadurnim delom in bonusi prihajajo do plač, ki bi jih morali dobivati v osnovi.

"Poslabšani pogoji dela bodo, potem ko se bodo zadeve normalizirale in bo epidemije konec, nenadoma postali standard. Ljudje so pokazali, koliko zmorejo, delodajalci bodo zelo težko naredili korak nazaj in rekli, da ni več treba toliko delati."

Gorazd Rečnik, Maja Ava Žiberna