V tretji oddaji o družinski rekreaciji se bomo zapeljali s kolesi. Gostili bomo družino Podlipnik, avtorja družinskega kolesarskega vodnika Simona Demšarja in urednika revije Bicikel Boštjana Sveteta. Doktorica Zarja Muršič pa bo razložila, kdaj nekaj dobrega in koristnega postane naša navada.

Z otroki na kolo - kam se lahko odpravimo in kako jih na pot pripraviti

V novi oddaji o družinski rekreaciji se bomo zapeljali s kolesi. Gostili bomo družino Podlipnik, kjer mama Ana in in oče Jernej svojo ljubezen do rekreacije prenašata na Jošta in Lenarta. Skupaj se radi odpravijo na daljše kolesarske ture, večkrat pa načrtovanje poti starša prepustita tudi najmlajšima, saj s tem dobita še več motivacije.

Z nami je tudi avtor družinskega kolesarskega vodnika s 50 idejami za izlet po Sloveniji, Simon Demšar. Velik ljubitelj kolesarstva, ki je prekolesaril že dobršen del sveta, se je pri pisanju vodnika uporabil informacije iz lokalnih okolij.

Boštjan Svete, urednik revije Bicikel, pa je svetoval, naj se družine najprej lotijo domačih poti po svoji občini, saj imajo te danes že precej dobro urejene kolesarske poti.

Doktorica Zarja Muršič pa nam je razložila, kdaj nekaj dobrega in koristnega postane naša navada.

Prisluhnite še drugim oddajam v tokratnem sklopu družinske rekreacije:
1. oddaja: Rekracija v družinskem krogu
2. oddaja: Ko naravo enkrat začutiš, ti nikoli v življenju ne more biti več dolgčas

Jure Jeromen, Nina Smole