Ime tedna je postal Vojko Gašperut, slikar iz Cereja pri Sv. Antonu z izjemnim opusom, ki je še toliko bolj osupljiv, ker slika z usti. Ob njegovi 70-letnici in 50-letnici ustvarjanja so v Kopru predstavili monografijo 150 njegovih del, ki tematsko pokrivajo njegovo slikarstvo od podob domačega breginjskega do podob Istre in solin, ki so njegov priljubljen motiv.

Slikar iz Cereja pri Sv. Antonu z izjemnim opusom, ki je še toliko bolj osupljiv, ker slika z usti

Ime meseca aprila je postal Vojko Gašperut, slikar iz Cereja pri Sv. Antonu z izjemnim opusom, ki je še toliko bolj osupljiv, ker slika z usti. Ob njegovi 70-letnici in 50-letnici ustvarjanja so v Kopru predstavili monografijo 150 njegovih del, ki tematsko pokrivajo njegovo slikarstvo od podob domačega breginjskega do podob Istre in solin, ki so njegov priljubljen motiv. 

"Zakaj bi to morala biti nesreča? Kaj pa če je spodaj skrito še nekaj drugega, da je bila to pravzaprav sreča? Lahko dojamem to kot nekaj, kar me je spodbudilo, da so na dan privrele neke notranje sile, za katere prej sploh nisem vedel, da obstajajo. Ugotovil sem, da sem lahko tudi tak, kot sem, koristen drugim in da jim lahko pomagam."

Kandidati so bili še:

  • Jure Zdovc, eden od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in predstavnik generacije, ki je osvajala medalje na vseh največjih mednarodnih tekmovanjih. Za Ivom Daneuom je postal drugi Slovenec, ki so ga pri mednarodni košarkarski zvezi sprejeli v hišo slavnih.
  • Mateja Lopuh, vodja mobilne paliativne enote Splošne bolnišnice Jesenice, edine tovrstne v slovenskem prostoru, kjer s številnimi programi že deset let omogočajo in zagotavljajo celovitost oskrbe bolnikov s paliativnimi boleznimi v domačem okolju.
  • Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze, ki je v dveh dneh po ustanovitvi nove superlige z odločnim in učinkovitim odzivom ob zasedanju izvršnega odbora Evropske nogometne zveze preprečil, da bi ta projekt 12 evropskih velikih klubov zaživel.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202