Antikviz

Avtomobili

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o avtomobilih

AntiKviz_1400x1400px2
foto: Val 202

Izmed spodnjih trditev poiščite napačno.

1. Albanskega ministra za notranje zadeve so v službenem mercedesu ustavili na grško-albanski meji in ugotovili, da je bilo vozilo nedolgo nazaj ukradeno v Italiji.

Trditev je resnična

2. V Južni Afriki si lahko na bok svojega avtomobila po zakonu (torej legalno) namestite manjše metalce ognja (t.i. flame throwers), ki so namenjeni zaščiti pred morebitnimi ugrabitelji.

Trditev je izmišljena

3. Domačini v mestecu Churchill v kanadski Manitobi nikoli ne zaklepajo vrat svojih avtomobilov. S tem sosedom omogočijo hiter in varen umik pred polarnimi medvedi.

Trditev je resnična

4. BMW je bil pred leti prisiljen umakniti svoj navigacijski sistem in ga zamenjati, ker so podjetje preplavili klici besnih moških, da ne bodo prejemali navodil in ukazov ženskega glasu.

Trditev je resnična

5. Ko si je Miles Davis leta 1980 kupil novega ferarrija, je njegov odvetnik klical na lokalno policijsko postajo in pojasnil, da ima novi rumeni ferarri temnopoltega lastnika in da avto ni ukraden.

Trditev je resnična