Pomočnik direktorice Zdravstvenega doma Kočevje Primož Velikonja o tem, kaj je bilo ključno, da so v Kočevju zmogli cepiti več in hitreje kot drugod po državi.

Hitrost in učinkovitost, s katerima so se v kočevskem zdravstvenem domu lotili cepljenja prebivalcev, sta presenetili javnost in razburili tudi nacionalne organizatorje cepljenja proti covidu-19. Primož Velikonja, eden izmed avtorjev tega uspešnega modela, pomočnik direktorice Zdravstvenega doma Kočevje in nekdanje ime leta na Valu 202, razmišlja o tem, kaj so bili ključni trenutki zgodbe o uspehu, kako bi lahko njihov recept uspešno uporabili tudi tam, kjer je sistem cepljenja močno klecnil, in kakšni so nauki kočevskega uspeha. Poudarja, da so ključni elementi proaktivnost, pravočasnost, zaupanje in enotne informacije. Delajo iskreno in z jasno mislijo, da cepijo čim več ljudi v čim krajšem času, kar je zapisano tudi v strategiji o cepljenju.

"Mi vemo, kaj je naš cilj, kaj je naše poslanstvo in to delamo iskreno in s srcem. Za to živi cela ekipa, cel teden, 24 ur na dan."

Jana Vidic