Odločitev o dobitnici velikega kristalnega globusa je padla na zadnji tekmi sezone v Čajkovskem, ko je Slovenka z novimi stopničkami prišla do zgodovinskega uspeha, ko je postala prva slovenska smučarska skakalka, ki ji je uspelo osvojiti naziv zmagovalke svetovnega pokala v smučarskih skokih.
Zaradi vetra so v Rusiji izpeljali le eno serijo, po edinem skoku pa se je glavna tekmica Križnarjeve, Japonka Sara Takanaši, uvrstila na sedmo mesto in z zadnjim skokom sezone 21 – letno Slovenko spustila na devet točk prednosti v skupnem seštevku.
S šestim mestom je dobro uvrstitev dopolnila Ema Klinec, še dve Slovenki pa sta bili med dvajseterico. Tako so uspešno sklenile sezono, sploh v luči drugega mesta na ekipni tekmi v zgodnjih jutranjih urah, kar žal ni bilo dovolj za osvojitev Pokala narodov, ki je pripadel Avstrijkam.

Nika Križnar je zmagovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih

Dobitnica velikega kristalnega globusa je postala znana šele na zadnji tekmi sezone v Čajkovskem, ko je Križnarjeva z novimi stopničkami priskakala do zgodovinskega uspeha. Postala je tretja slovenska smučarska skakalka, ki ji je uspelo osvojiti naziv zmagovalca svetovnega pokala v smučarskih skokih, prva v ženski konkurenci.

"Vedel sem, da je tega sposobna, glede na to, kakšna tekmovalka je. Na koncu nam je uspelo tisto, kar smo želeli." – glavni trener Zoran Zupančič

Zaradi vetra so v Rusiji izpeljali le eno serijo, v kateri se je glavna tekmica Križnarjeve, Japonka Sara Takanaši, uvrstila na sedmo mesto in z zadnjim skokom sezone v skupnem seštevku za devet točk zaostala za 21-letno Slovenko.

"Sanje so se mi uresničile, zelo sem vesela, da mi je uspelo tisto, kar sem si želela. Čakanje na vrhu je bilo najbolj mučno. Ko se je končalo, so me pričakale kolegice, vsi smo bili veseli – bilo je zelo čustveno." Nika Križnar

S šestim mestom je dobro uvrstitev dopolnila Ema Klinec. Slovenke so tako uspešno sklenile sezono, sploh v luči drugega mesta na ekipni tekmi v današnjih zgodnjih jutranjih urah, kar pa, žal, ni bilo dovolj za osvojitev pokala narodov, ki je pripadel Avstrijkam.

Matej Hrastar