Končana zima je prinesla cel kup podvigov slovenskih športnikov. Najuspešnejše so bile skakalke, Ema Klinec je postala svetovna prvakinja, Nika Križnar pa skupna zmagovalka svetovnega pokala. Po Primožu Peterki in Petru Prevcu je gostja tokratne športno pogovorne oddaje postala prva skakalka z velikim kristalnim globusom. Nika Križnar, sinonim za nasmejanost, tekmovalnost in neustrašnost, razkriva svojo pot do prestola v večernem pogovoru z Daretom Ruparjem.

Simpatična in zgovorna Gorenjka Nika Križnar je zaupala želje in cilje, ki so postavljeni najvišje, tako kot se za najboljšo skakalko na svetu tudi spodobi

Po nekaj prespanih nočeh v domači postelji so se ji misli že umirile. Lep del doživetega v zadnji sezoni, jubilejni deseti med smučarskimi skakalkami v svetovnem pokalu, je v sredinem večeru z nami delila Nika Križnar. Šele druga Slovenka, ki ji je uspelo osvojiti veliki kristalni globus. Obenem pa peta smučarska skakalka, ki je sezono ob koncu končala na vrhu seštevka zime.

Nika je govorila tudi o nepozabnem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu in tudi o tem, da so Slovenke v pokalu narodov za nekaj točk zgrešile zmago. Drugič doslej so sezono končale na 2. mestu.

“Ko dosežeš tak rezultat, dobiš dodatno motivacijo. Če je Primožu Peterki uspelo domov prinesti dva globusa, zakaj jih ne bi tudi meni?” pic.twitter.com/xjKsEdjMq7

— Val 202 (@Val202) April 7, 2021

Tudi mimo začetkov njene športne poti ni šlo. Osemmetrska naprava v Žireh je bila dovolj, da se je kot deklica iz Delnic v Poljanski dolini zapisala skokom. Prvo in še vedno zelo pomembno vzornico pa je našla kar v klubu – v Emi Klinec.

"Ko dosežeš tak rezultat, dobiš še dodatno motivacijo. Če je Primožu Peterki uspelo domov prinesti dva globusa, zakaj ne bi tudi meni uspelo to? Jaz se bom trudila še naprej. Poleg tega pa so zraven še pomembnejši cilji, kot so olimpijske igre. Tam bi tudi rada osvojila eno medaljo, ni pomembno, katere barve. Manjka pa mi še ena medalja s svetovnega prvenstva, tista najpomembnejša, tista, ki se najbolj sveti. Mogoče mi uspe v Planici, kaj pa vemo."

Ob vsem nam je Križnarjeva zaupala tudi, da njenih visokih ciljev in želja še zdaleč ni konec. Predvsem so ti povezani s prihodnjima sezonama, ki prinašata olimpijske igre v Pekingu in domače svetovno prvenstvo klasičnih smučarjev v Planici.

Dare Rupar