Ostanite, kjer ste in si nadenite masko! Kaj velja od 1. do 11. aprila? Kaj obratuje? Kaj je zaprto? Za koga to ne velja?

Ostanite, kjer ste, in si nadenite masko! Kaj velja od 1. do 11. aprila? Kaj obratuje? Kaj je zaprto? Za koga to (ne) velja?

Regijske meje lahko prečkate le z negativnim PCR testom, dokazilom o cepljenju ali izjavo, da ste preboleli covid-19. Med izjemami so: prihod in odhod na delo ter opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti. Povsem jasno je, da mejo regije lahko prečkate, če odpravljate neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, če nudite varstvo in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, v to so všteti tudi otroci.

Je pa treba s seboj imeti tudi dokazilo, s katerim izkažete upravičenost uveljavljanja izjeme in lastnoročno podpisano izjavo.

Vse to velja vedno med 1. in 11. aprilom, razen v nedeljo 4. aprila. Takrat lahko prehajate med statističnimi regijami brez omejitev, če greste na obisk, kjer vas bo največ 6 iz dveh gospodinjstev, v to niso všteti otroci.

Kaj še? Poslušajte v centrifugi ukrepov.

Gašper Andrinek