Ime tedna

Ime tedna je Jure Zdovc

Eden od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in predstavnik generacije, ki je osvajala medalje na vseh največjih mednarodnih tekmovanjih

download_Sport-Sport_SPO20190202444533
foto: Borut Zivulovic/BOBO

Ime tedna je Jure Zdovc, eden od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in predstavnik generacije, ki je osvajala medalje na vseh največjih mednarodnih tekmovanjih. Za Ivom Daneuom je postal drugi Slovenec, ki so ga pri mednarodni košarkarski zvezi sprejeli v hišo slavnih.

Leta 1988 je Jure Zdovc bil na olimpijskih igrah v Seulu med dobitniki medalj. Bil je član odlične generacije, ki je krojila svetovno košarko. Srebrni Jure Zdovc takrat ni čutil nacionalnih nesoglasij. Poslušajte spomine Jureta Zdovca.

Jure Zdovc je bil nedeljski gost na Valu 202 tik pred EuroBasketom 2013.

Kandidata sta še bila:

Natalija Spark, tolmačka slovenskega znakovnega jezika in psihoterapevtka, ki zavzeto odpira nova vrata prezrti skupnosti gluhih. Da je vez s slišečim svetom lahko življenjskega pomena so prepoznali tudi bralci revije Zarja in jo izbrali za Slovenko leta 2020.

Simon Popek, programski direktor 23. Festivala dokumentarnega filma, ki je z izborom 20 celovečercev in štirih kratkih filmov opozoril na aktualen kontekst družbenokritičnega dogajanja, kljub spletni izdaji pa vnovič nastavil relevantno ogledalo realnosti.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).